+36 70 326 6984

Hogyan kerültem az Adenssa Tánciskolába?

Ovis koromban láttam a tv-ben egy filmet, ami a balettosokról szólt. Nekem persze rögtön megtetszettek a tütük, a dresszek, de ez mind mellékes, mert a legszebb a tánc volt…. gyönyörű kinyújtott lábak, spiccek, elképesztő mutatványok….. azon a napon kijelentettem, hogy táncolni fogok. Ez egy hoszúúúú történet. Na, akkor kezdjük el.

Odaálltam anya elé és megkértem, hogy írasson be balett tanfolyamra. Elmentem megnézni milyen egy tanfolyam vagyis…. elmentünk megnézni milyen egy táncóra, ugyanis akkor maximum öt éves lehettem, úgyhogy egyedül SEHOVA se mentem be egyedül, de ide….. éppen mentem volna be anyával, de a balett tanár azt mondta hogy ide csak egyedül jöhetek be. Adtam anyának egy puszit és legnagyobb meglepetésére be is mentem. Hát mit is mondhatnék következő balett órán már ott is voltam. Első óra után megtanultam mi az a spicc meg a pipa/flex. Aztán egyre több mindent tudtam: cigánykerék, forgás, táncmozdulatok….. elkövetkezett a gála teljes balett felszerelésben jelentem meg majd átvett engem a tanár anyától azzal a mondattal: “Kezdődik a műsor.” Egy év sem telt el mióta jöttem, de már az első sorban álltam….

A következő tréningen a tánctanár magához hívott, hogy nagyon sokat fejlődtem és felmehetnék a következő korcsoporthoz, de én nem mentem ugyanis a barátaim ebben a csoportban voltak és meg nem akartam ott hagyni őket, úgyhogy maradtam. Csakhogy időközben minden változott. A barátaim elmentek másik sportot választani, közben jött a suli, más-más osztályba kerültünk, úgyhogy a barátság megszakadt. Én meg kezdtem unni a balett gyakorlatokat, mert nekem ezek már mind mentek.

A suliba lettek új barátaim, akik szintén táncolni jártak csak máshova az Adenssaba. Elmondták, hogy ez majdnem olyan, mint a balett csak műfajt is tanulunk. Elmentem megnézni velük milyen egy óra és nagyon jónak tartottam (még most is annak tartom csak most a legjobbnak). Az első edzésen komplett balett cuccban mentem, mert az hittem, hogy itt is úgy kell, mint baletton, de aztán Adri azt mondta nem kell ilyen felszerelésben járnom (upsz….) 🙂

A harmadik koreográfiánál, amit már ott tanultam Adri legelőre állított. Néztem rá, mint a hülyegyerek, hogy most tényleg előre állított vagy csak összetévesztett valakivel, pár másodperccel később megadta rá a választ: “Megdolgozott azért, hogy most itt álljon.” Ez a mondat akkor belevésődött a fejembe. Nagyon fura volt ott elöl, senki sem volt előttem…..

Egy évvel később tudtam bógnizni, hátrabógnizni, kitartásozni, spárgát ugrani stb. Adri azt mondta tréning elején, hogy szeretne óra végén beszélni VELEM!!!!!! Az egész edzést gondolkodva csináltam végig. Mikor eljött az óra vége Adri azt kérdezte nem szeretnék-e péntekenként átjárni a nagyok edzésére, hogy tovább fejlődjek. Rögtön igent mondtam.

Már hét éve, hogy táncolok!