Színi tagozat

A színpad világa nagyon érdekes. Az előadó művészet is hozzá tartozik a táncos élethez. Az érzések megformálása, a gesztikuláció, és a mimika. Ezek a kulcsszavai, azoknak a táncműveknek, amit egy-egy történetben mesélünk el a színpadon tánccal kifejezve. Úgy éreztem, hogy a tanítványaim többre is képesek, ezért létrehoztam a tánciskola színi tagozatát.

A gyermekek a táncos tudásuk kiegészítésére ének és dráma órákon is részt vesznek. A gyermekek más oldalról is megismerik a színpadi mozgásvilágot, ami kiegészül sok zenével és énekkel. A drámaórákon megtanulják a helyes magyar beszédet, és a színjátszás alapjait. Magabiztosabbak, bátrabbak lesznek, megtanulnak kiállni magukért. Az általam kitalált történeteket egy színházi előadás formájában rendezem színpadra.

Az első darabunk az EZ VAN, DE NO PARA című vígjáték volt, ami nagy sikert aratott a közönség köreiben. Bemutatja a kamaszok világát, kapcsolatukat a szüleikkel, az egész XXI. századot tükrözi, tetőzve az újabbnál újabb technikai „kütyükkel”, és rengeteg vicces jelenettel.

A színjátszó csapat második története egy zenés-táncos mesejáték, A TÜKÖR TITKA. A történet egy varázslatos világot mutat be, ami a Tükör túloldalán létezik. A sok mesebeli lény, boszorkány, koboldok és a tündérek, átjárnak a mi világunkba, a Földre. Mi nem is sejtjük, de segítik a mi életünket. Megóvnak minket a Gonosztól, aki át tud jönni a Tündérkapun (Tükör), ha nem vigyázunk a minket körülvevő Világra. A mesejáték ezen kívül sok mondanivalót rejt még. Felhívja a figyelmet a természet és a környezetünk védelmére, és a legfontosabb erő a Szeretet megőrzésére.

Az elmúlt időszakban a színi tagozat további feladatokra is lehetőséget kapott. A színpadon kívül, reklám szerepléshez és reklámfilm narrációhoz is készítettem fel gyermekeket. Ez az előadó kör egy új, és más jellegű kiállást igényelt. A helyes magyar szóhasználat, a szép beszéd, a hangsúlyozás és egyéb dráma órákon tanult tananyag, előtérbe kerül. A reklámfilmben való szereplés, még egy óriási előre lépést jelent a növendékeknek. A felvételek bűvöletében egy érdekes és izgalmas világ részesei lehetnek. Ha a kamera forog, a reflektor fényeiben, az interjúk által, egészen más világ tárult eléjük. A reklámszerepek, és narrációk segítettek abban, hogy egyre nagyobb tudással bírjanak, minden rájuk szabott feladat után.

A színjátszó órákon megtanult anyagot, élesben, akár élő felvételek alkalmával, a színpadon, de az életben is kamatoztathatják, a színi tagozat gyermekei.