Rólam

Édesanyám négy évesen beíratott Latabár Zoltán jazz-balett óráira, ahol szinte első alkalommal magával ragadott a színpad, és a mai napig szeretem és élvezem minden percét, amit tánccal, zenével és színpadi mozgással tölthetek. Megismerkedtem a balett, jazztánc és a ritmikus gimnasztika alapjaival. A “kéziszereket” is, mint a labda, karika, szalag megtanultuk használni. Számos táncstílust becsempészett a tanárunk a repertoárba, hogy minél több szeletet kapjunk a nagy táncos tortából! Ebben az iskolában 6 évig tanultam a népi tánctól a disco stílusig a lépésanyagot és a sok-sok kombinációt. Nagyon szerettem a bemutatókat és az előadásokat, amikor végre megmutathattam, mit tanultam egész évben.

Egy ideig filmbeli szerepekre is kaptam lehetőséget. Régi kosztümös filmekhez kerestek gyermekszereplőket, a stáb kiválasztott engem is a több száz gyermek közül. Egy izgalmas világot ismerhettem meg, ahol egészen más, új tapasztalatokat gyűjtöttem. Ezek az évek nagyon fontosak maradtak számomra, hiszen a mai napig viszem tovább ezt a szellemiséget, amit ott tanultam!

12 évesen beneveztem egy tehetségkutató versenyre két barátnőmmel. A verseny alatt egy nagyon kedves hölgy megszólított, hogy az ő tánciskolájában fejlesszem tovább a tudásomat. Természetesen nagyon megörültem és éltem a lehetőséggel. Az ő szárnyai alatt nevelkedtem tovább, ahol rengeteg lehetőségem adódott bepillantani a színpadi élet kulissza titkaiba. A táncos világ új kapui nyíltak meg előttem. A válogatott csapat tagja lettem és rengeteg fellépési lehetőség mellett, színdarabokban táncolhattam TV-s show műsorok vendége lettem. Számos magyar énekes, zenekar és színész mögött szerepeltem.

Az évek során részt vettem az RTL, a TV2, MTV műsoraiban, Koóstoló, Dáridó, Fásy Mulató, Schirilla Show, RTL Road Show, Ki mit tud?, ahol döntőse lettem társaimmal a műsornak. A Vidám Színpad, Margit Szigeti színpadok, Városligeti és a Felvonulási téren rendezendő nagy-, de kisebb Kulturális Házak műsoraiban is szerepeltem.

Számos tánctanár rengeteg stílusjegy gyakorlása követte egymást. Minden évben három-négy tanár foglalkozott a csapatommal, így a mai stílusirányzatom kialakult formája, ötvözete a színpadi mozgások nagy részének.

1998-ban tánctanári diplomát szereztem modern tánc szakon. Akkoriban még sok lehetőség nem volt azoknak, akik a táncoktatással szerettek volna foglalkozni. Ezt további tanfolyamok követték, mind az anatómiát bővítve, mind a táncos tudásomat csiszolgatva. Tanáraim közül a legnagyobb neveket említve: Jeszenszky Endre balett mester, Szollázs Erzsébet, Bakó Gábor, Földi Béla, Budai László, Schnell Judit, Lakatos János

Rajtuk kívül sok tanár foglalkozott még velem, számos Workshop és Tánckurzus látogatója voltam, ahol a modern stílusokban is ismereteket szereztem. (Hammadi, Lemon, Kortárs, illetve a trend és utcai táncok) Táncversenyeken volt alkalmam zsűriként, pontozó bíróként is elmélyíteni tapasztalataimat.

A táncos életben leginkább az oktatásban találtam meg igazán önmagam. 1996-től kezdtem el gyermekekkel foglalkozni először mint tanársegéd, majd később önállóan is kialakítottam fellépő csoportokat.

A lakhelyemen is erős érdeklődést mutattak a fiatal leányzók, a munkásságomat figyelve, ezért itt Pilisvörösváron is nyitottam egy tánctanfolyamot. Évekig tanítottam rendületlenül, és már a saját fellépő csapatommal jártam az országot.

Aztán elsősorban itt Pilisvörösváron és a környéken vállaltam órákat, de a belvárosi növendékeim mellett is helytálltam még, hiszen rengeteget dolgoztunk az ő kis táncos tudásukat fejlesztgetve.

2003-ban a gyermekem születésével újra gondolva a további lehetőségeimet, megszületett a döntés, hogy saját Clubbot alapítok. Létrehoztam az ADENSSA tánciskolát, ami 2009-ben Sporttánc Egyesületté vált. Szellemiségemet tükrözi a látványos mozgásvilág, amit a színpadra varázsolnak a táncosaim.

Az immár 22 éve tartó pedagógusi pályafutásom alatt igyekeztem a tanítványaimmal is megszerettetni ezt a világot, és a legjobb tudásom szerint adtam át nekik is azt a buzgó törekvést, és életszemléletet, melyet remélem, hogy a mai napig emlegetnek, akik a kezem alatt töltöttek rövidebb-hosszabb időket. Az elmúlt öt évben most már nem csak Magyarországon, hanem Európa szerte jelenünk meg a táncosaimmal és a saját produkcióinkkal táncversenyeken, ami a legtöbbször dobogós jutalmazással zárul.

Táncosaim kimagasló tudással bírnak, a tánctechnikák nem csak gyakorlati, hanem elméleti síkján is! Fontos számomra, hogy egy táncos minden műfajban legyen jártas, de lehetőség szerint nagyon sok műfajt ismerjen a színpadi mozgások terén! Az előadásmódról rengeteget tanultam a színészektől, akik mellett volt alkalmam felnőni.

A tanítványaimnak előszeretettel vetítem fel a múltban tapasztalt emlékeimet, ami által ők is gazdagabbak lesznek egy-egy gondolattal, amit a színpadon hasznosítani tudnak a koreográfiák előadása alatt.